lang lang lang lang lang

… hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre. A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel.

imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg

BEJELENTKEZÉS

TriDent Budapest
Bejelentkezés:
Dr. Tóth György:
+36 20 @ 945-8797
Dr. Szentgyörgyi Gyöngyvér
+36 20 @ 945-8811
hétköznapokon 14-20h:
+36 1 @ 230-8067
bejelentkezes@trident.hu
Rendelés:
hétköznapokon délután, bejelentkezés szerint.


TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ
Mikroszkópos Gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelést –ezt a Magyarországon csak néhány rendelőben (köztük a TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászaton is) elérhető speciális kezelést- egy gyökérkezelésre szakosodott specialista végzi.

Mi a mikroszkópos gyökérkezelés?

fogászati operációs mikroszkóp akár 25x-ös nagyítással

fogászati operációs mikroszkóp
akár 25x-ös nagyítással

10-20-szoros nagyítás alatt végzett beavatkozás, melynek során a fog gyökércsatorna- rendszerét feltárjuk, fertőtlenítjük és lezárjuk azzal a céllal, hogy a fog minél hosszabb ideig gyulladásmentesen a szájban megtarthassa funkcióját. Ez egy nagy szaktudást és manuális készséget igénylő kezelés, amelyet ideális esetben endodontus specialista végez.

Miért jobb a mikroszkópos gyökérkezelés?

A gyökérkezelés legkorszerűbb módszere a fogászati mikroszkóppal végzett ún. „mikroszkópos gyökérkezelés”. Ehhez egyrészt szükség van egy speciális fogászati mikroszkópra, másrészt egy erre az eljárásra szakosodott specialistára (endodontus).

fogászati operációs mikroszkóp akár 25x-ös nagyítással

Fogorvos vagy endodontus specialista végezze?

Magyarországon minden fogorvos végezhet gyökérkezelést, mégis egyre gyakoribb, hogy a fogorvosok a nehezebbnek ítélt eseteket endodontus (mikroszkópos gyökérkezelésre szakosodott) specialistához küldik. Ennek az az oka, hogy az endodontusok nagyobb szaktudással, gyakorlattal, speciális műszerekkel és 10-20-szoros nagyítású mikroszkóppal sokkal sikeresebben végzik ezt a beavatkozást.

A korábbi technikával megkísérelve a gyökérkezelést a fogból eredő erős fájdalmat megszüntették ugyan, de a gyökércsatorna-rendszert hatékonyan fertőtleníteni sokszor nem sikerült. Így a fog lappangó gócként a szájban maradt. Amikor ezt a krónikus gyulladást röntgenen felfedezték, kihúzták a fogat vagy a szervezet lassan „kilökte” magából.

A modern technikákkal és mikroszkóppal az endodontus specialisták egyre több fogat tudnak sikeresen gyökérkezelni úgy, hogy azok évtizedekig gyulladásmentesen betölthetik funkciójukat a szájban.

(Jelenleg Magyarországon nincsen endodontus specialista képzés. Külföldön 1, 2 vagy 3 éves nappali tagozatos kurzus elvégzésével válhat egy fogorvos endodontussá.)

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyei:

A kezelés az egységre rögzített monitoron követhető a páciens és az asszisztencia számára.

Miért drágább a mikroszkópos gyökérkezelés?

Tudnunk kell azonban, hogy egy kihúzott fog pótlása implantátummal a mikroszkópos gyökérkezelésnél is sokkal költségesebb lehet (esetleges csontpótlás + fogbeültetés + felépítmény + korona). Ráadásul időben is sokkal hosszabb ez az eljárás. A kihúzott fog híddal is pótolható, de ebben az esetben a hiányzó fog melletti gyakran ép fogakat le kell csiszolni.

mikroszkóp a rendelőnkben

Megtartható-e a fog?

Egy fog akkor tartható hosszú távon egészséges környezetben funkcióképesen a szájban, ha a fog prognózisa (kórjóslata) a következő 3 szempont szerint kielégítő. Azaz,

  1. restauratív (helyreállító), elégséges dentin (a fog zománc alatti állománya) áll rendelkezésre ahhoz, hogy helyreállítsuk a fog koronai részét, ezzel lehetővé téve a fog teljes restaurációját (pl. korona vagy onlay készíthető rá, ha szükséges)
  2. parodontológiai (fogágy) a fogágy állapota megfelelő ahhoz, hogy a fog a kívánt ideig elláthassa a funkcióját
  3. endodonciai (gyökérkezelési) amennyiben szükséges gyökérkezelés, az sikeresen kivitelezhető

A mikroszkópos gyökérkezelés nagy időbeli és pénzbeli ráfordítást igényel, ezért csak olyan fogak esetén javasoljuk pácienseinknek, amelyek állapota mindhárom szempont szerint lehetővé teszi a hosszú távú fogmegtartást.

A mikroszkópos gyökérkezelés menete:

Endodonciai állapotfelmérés, kezeléstervezés

A páciens kikérdezése, vizsgálata, röntgenfelvételek és szükség esetén CBCT felvétel alapján diagnózist állítunk fel, majd segítünk megtalálni a páciens számára a legmegfelelőbb kezelési alternatívát.

Kezelési altarnatívák lehetnek:

Segítünk mérlegelni a fenti kezelési alternatívák előnyeit, hátrányait, a ráfordítandó időt, költségeket és az elérhető eredmény tartósságát, a várható prognózist.

Első kezelés

A mikroszkópos gyökérkezelést ezután legtöbbször 2, esetenként 1 vagy 3 ülésben végezzük.

A kezelések fájdalommentesek, helyi érzéstelenítésben történnek (ultravékony tűvel, zselés előérzéstelenítés után).

A gyökérkezelés közben - minden esetben - a kezelt fogat kofferdam gumilepedővel izoláljuk. Ez megakadályozza a gyökércsatorna-rendszer nyállal való fertőződését és a fertőtlenítőszerek szájba jutását.

Bemeneti nyílást alakítunk ki a fog rágófelszínén ill. a szájpadlás felőli oldalán, majd mikroszkóp segítségével feltárjuk, tisztítjuk és fertőtlenítjük a gyökércsatorna rendszert.

Gyökércsúcs lokátor segítségével precízen megmérjük a gyökércsatornák hosszát.

Két kezelés között a fogba gyógyszert teszünk majd kopásálló ideiglenes anyaggal zárjuk.

Második kezelés

Amennyiben a fog panasz- és tünetmentes, ismételt alapos fertőtlenítés után a gyökércsatorna-rendszert gyökértömő anyaggal betömjük.

A fog koronai részét oly módon állítjuk helyre, hogy megakadályozzuk a gyökértömés baktériumokkal való felülfertőződését, és megelőzzük a fog repedését illetve törését. Ily módon biztosítjuk, hogy a gyökérkezelt fog gyulladásmentesen, hosszú távon megtartható legyen.

A kezelés végén minden esetben röntgenfelvételt készítünk.

Várjuk bejelentkezését mikroszkópos gyökérkezelési rendelésünkre a + 36 20 945 8797 (munkanapokon 9-19h), vagy a + 36 1 230 8067 számon (munkanapokon 14-19h) vagy e- mailben a gyokerkezeles@trident.hu oldalon.

mikroszkóp a rendelőnkben

Akik a mikroszkópos gyökérkezelést végzik a TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászaton:

Dr. Borbély Petra M.Sc.

Dr. Borbély Petra

Master of Science in Endodontics (Endodoncia Mesteri Fokozat)

fogszakorvos, endodontus (mikroszkópos gyökérkezelés specialista)

„A páciensekkel való munkát nagyon szeretem és általa rengeteg sikerélményben van részem. Büszke vagyok arra, hogy endodontusként a legkitűnőbb fogorvosokkal és más szakterületek specialistáival dolgozhatom együtt.” 


1996-ban szerzett fogorvos doktori diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

1998-ban szakvizsgázott Fog-és Szájbetegségek témakörben.

img img img

2005-ben szerezte a Master of Science in Endodontics (Endodoncia Mesteri Fokozat) diplomáját a Londoni Eastman Dental Institute, UCL egyetemen (www.ucl.ac.uk/eastman/education/programmes/endodontics-msc).

Ezen posztgraduális képzés során végzett klinikai gyakorlati munkájáért különdíjat is kiérdemelt.

Dr. Csarnai Máté

fogorvos, a Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakorvosa

Dr. Borbély Petra

„Édesanyám fogorvosként praktizált Vácott, így már kiskoromtól fogva betekintést nyertem a fogászati munkába, innen ered a fogorvosi hivatáshoz való kötődésem. Minden egyes kezelés során célom, hogy a páciensem számára stresszmentes, kellemes légkört biztosítsak, és a modern fogászati eljárások precíz alkalmazásával a lehető legjobb eredményt érjem el.”

2009-ben diplomázott a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, summa cum laude minősítéssel.

2009-től 2012-ig egy nagy betegforgalmú alapellátó rendelő fogorvosa, Vácott.

2012-ben szerezte meg a Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakvizsgát, kiválóan megfelelt minősítéssel.

2013 óta folytat magánfogorvosi praxist Budapesten.

A Magyar Orvosi Kamara (Fogorvosi Tagozat) és a Magyar Endodontiai Társaság tagja. (endodontia=gyökérkezelés)

Specialitása az endodoncia (mikroszkópos gyökérkezelési eljárások), az esztétikai és helyreállító fogászat, munkájára a precizitás és a türelem jellemző.

Angol és német nyelven beszél.

Szakmai továbbképzések:

Várjuk bejelentkezését mikroszkópos gyökérkezelési rendelésünkre a + 36 20 945 8797 (munkanapokon 9-19h), vagy a + 36 1 230 8067 számon (munkanapokon 14-19h) vagy e- mailben a gyokerkezeles@trident.hu oldalon. 


Fogorvosaink: Dr. Tóth György M.Sc. | Dr. Csarnai Máté | Dr. Borbély Petra M.Sc. | Dr. Komlós György | Dr. Keresztúri Márk

portraitDr. Tóth György MOM, M.Sc.
(Master of Oral Medicine in Implantology, Master of Science in Implantology and Dental Surgery,  Münster, Németország) fogorvos, specialitás: esztétikai fogászat, fogászati implantológia (fogbeültetés)

A Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia (HAED, Hungarian Academy of Esthetic Dentistry) alapító aktív tagja. A Nemzetközi Rádiósebészeti Akadémia (World Academy of Radiosurgery, NY, USA) tagja.

logo

A TriDent Esztétikai és Családi Fogászat káposztásmegyeri fogászati rendelőjében szeretnénk elérhetővé tenni a minőségi fogászati ellátást a helyi és távolabbról érkező pácienseinknek is.

Rendelőnket 1995-ben nyitottuk azzal a céllal, hogy folyamatos fejlesztéssel elérjük azt a szintet, hogy ma már széleskörű ellátást tudunk biztosítani, a mosolytervezéssel kezdve a professzionális dentalhigiénétől a mikrofogászaton át a legfejlettebb sebészeti technológiát igénylő implantológiai és rádiósebészeti műtétekig. A szorongók számára rendelkezésre áll rendelőnkben a fogászati altatásnak is nevezett éber szedációhoz alkalmas technológia

implantológia|fogszabályozás|mikroszkópos gyökérkezelés|mosolytervezés|éber szedáció|fogfehérítés|fémmentes koronák, héjak